Европейският съюз трябва да създаде Център по анализ на ситуацията в

...
Европейският съюз трябва да създаде Център по анализ на ситуацията в
Коментари Харесай

В ЕК обмислят център по анализ на ситуацията в сферата на хибридните заплахи

Европейският съюз би трябвало да сътвори Център по разбор на ситуацията в областта на пропагандата и хибридните закани. Такова мнение е изказала ръководителят на Еврокомисията (ЕК) Урсула фон дер Лайен.

" Ние сме уверени, че с цел да се вземат верни решения и да се действа своевременно и интензивно, са ни нужни правилните осведомителни и аналитически благоприятни условия на всички страни в Европейски Съюз ", е споделила тя. " И по тази причина на Европейски Съюз е необходим личен Съвместен център по разбор на ситуацията ".

Фон дер Лайен е добавила, че " защото хибридните закани са станали още по-остри ", то Европейски Съюз и НАТО би трябвало да издигнат своето съдействие " на ново равнище ". " Ето за какво ние с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг работим по нова декларация за съдействие сред Европейски Съюз и НАТО ", е споделила тя.

Щамът " омикрон "

Учените в течение на две-три седмици трябва да съберат цялата информация за новия вариант на ковид " омикрон ", само че страните от Европейски Съюз би трябвало да засилват имунизацията, реваксинацията и санитарните ограничения. Това е отбелязала фон дер Лайен.

Концернът BioNTech - Pfizer би трябвало, по контракт с Европейския съюз, да приспособява своята ваксина към новия вариант на ковид " омикрон " в течение на 100 дни, в случай че неговата повишена опасност бъде доказана, добавя Урсула фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия е удостоверила, че Европейски Съюз има задоволително ваксини за продължение на имунизацията и реваксинацията на своето население. Тя напомня, че лятото Еврокомисията подписа трети договор с BioNTech - Pfizer за доставката на спомагателни 1.8 милиарда дози ваксини против ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР